Почитавши про ваші дітища, захопився ідеєю зробити мотоблок на базі коробки заз.Маю коробку заз 30-тку і мотор зід 4.5.Куплю ще коробку від важкого мотоцикла мт або урал, щоб зробити ВОМ. Думаю так: з зіда на кпп заз передача 1:1 двома ремнями пасова, а потім на кпп мт ланцюгову.Виходить на одному валу шків і зірочка. Планую залишити рідне щеплення з маховиком і змінити напрям обертання полуосей за рахунок своєрідного редуктора - маховик-шестерня(бендікс) , який буде знаходитися в колоколі . Вал шестерні проходитиме через плиту 8мм(до плити приварю пішипник) і на валу шків, а далі ремінна передача до зіда. ВОМ бУде незалежній і чотириступінчастий (кпп МТ). Чи не буде завеликим пониження в редукторі маховик-шестерня?Яке зробити пониження з кпп мт до вала,на якій буде мала шестерня. Я не вмію порахувати швидкість, бо в цій справі новачок(колеса 13"). Хто що думає по моєму задумі? Можливо хтось порадить змінити компановку з досвіду експлуатації. Наперед вдячний.
Почитав о ваших детищах, увлекся идеей сделать мотоблок на базе коробки ЗАЗ. Имею коробку ЗАЗ 30-тку и мотор зід 4.5. Куплю еще коробку от тяжелого мотоцикла МТ или урал, чтобы сделать ВОМ. Думаю так: из зіда на КПП ЗАЗ передача 1:1 двумя ремнями пас, а потом на КПП МТ цепную. Выходит на одном валу шкив и звездочка. Планирую оставить родное сцепление с маховиком и изменить направление вращения полуосей за счет своеобразного редуктора - маховик-шестерня (бендікс), который будет находиться в колоколе. Вал шестерни будет проходить через плиту 8мм (к плите приварю подшипник) и на валу шкив, а дальше ременная передача к зіду. ВОМ будет независимый и четырехступенчатый (КПП МТ). Не будет ли великоватым понижение в редукторе маховик-шестерня? Какое сделать понижение с КПП МТ до вала, на которой будет малая шестерня? Не умею посчитать скорость, потому что в этом деле новичок (колеса 13"). Кто что думает по моему замыслу? Возможно кто-то посоветует изменить компоновку из опыта эксплуатации? Заранее благодарю.